Verkiezingen

Home > Verkiezingen

Verkiezingsnieuws

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen Molenlanden
Op woensdag 21 november 2018 vonden de herindelingsverkiezingen voor de gemeenteraad van Molenlanden plaats. In onderstaand overzicht vindt u de definitieve uitslagen op lijstniveau.

Voorlopige uitslag gemeenteraadsverkiezingen Molenlanden
De stemmen zijn geteld. De voorlopige uitslag is bekend.

Uitslagenavond Molenlanden
Inwoners kunnen de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen live meemaken en zijn van harte welkom. Het programma start om 21.00 uur (inloop vanaf 20.30 uur). Het adres is: de Spil, Willem van den Heerikweg 1 te Bleskensgraaf.

Lijsttrekkersdebat Molenlanden
Op 12 november heeft het boeiende lijsttrekkersdebat plaats gevonden.

Kandidatenlijsten
Bekijk hier het overzicht van alle kandidaten.

Route mobiel stembureau (stembus)
De route en tijden van het mobiele stembureau zijn definitief vastgesteld door de leden van het centraal stembureau.

Kieskompas
Welke politieke partij past het best bij u? De online stemhulp Kieskompas is een goede manier om erachter te komen met welke politieke partij u het meest op één lijn zit.

Stembureaus
Met uw stempas en identiteitsbewijs kunt u in Molenlanden in elk stembureau naar keuze stemmen. Het maakt niet uit of dit stembureau in Giessenlanden of Molenwaard staat. U bent dus niet verplicht te stemmen in het stembureau dat op uw stempas staat vermeld.

Stempas
Met uw stempas en uw identiteitsbewijs kunt u op woensdag 21 november uw stem uitbrengen in één van de stembureaus in Molenlanden.

Iemand anders voor u laten stemmen / volmacht
Kunt u op 21 november zelf niet gaan stemmen? Dan kunt u een andere kiezer die in Giessenlanden of Molenwaard woont machtigen om namens u te stemmen. Dat kan op twee verschillende manieren.

Wie mag er stemmen
Om te mogen stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing van de nieuwe gemeente Molenlanden moet u voldoen aan een aantal voorwaarden.

Kandidatenlijsten vastgesteld!
Op vrijdag 12 oktober heeft  het centraal stembureau de kandidatenlijst definitief vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 november. Voor de nieuwe gemeente Molenlanden nemen definitief 7 politieke partijen deel met in totaal 203 kandidaten.

Stembureauleden gezocht
Op 21 november 2018 vinden de verkiezingen plaats voor de nieuw te vormen gemeente Molenlanden. Daarvoor zijn wij nog op zoek naar stembureauleden en stemmentellers.

Namen lokale en landelijke politieke partijen
Op 21 november 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Molenlanden. Om deel te kunnen nemen aan deze verkiezingen moesten nieuwe en bestaande lokale groeperingen hun naam uiterlijk 27 augustus 2018 laten registreren.

 


 

Bekendmakingen

Kandidatenlijsten
De voorzitter van het centraal stembureau maakt bekend dat de kandidatenlijsten zijn ingeleverd.

Route mobiel stembureau (stembus)
De route en tijden van het mobiele stembureau zijn definitief vastgesteld door de leden van het centraal stembureau. 

Overzicht stembureaus
Alle stembureaus op een rijtje.

Zitting van het centraal stembureau inzake onderzoek ingeleverde kandidatenlijst en nummering
Het centraal stembureau heeft de ingeleverde kandidatenlijsten definitief vastgesteld. Alle ingeleverde lijsten en de daarop vermeldde kandidaten voldeden aan de door de Kieswet gestelde eisen. Lees meer over de lijstnummers en het proces verbaal van de zitting.

Iemand anders laten stemmen/volmacht
Kiezers die op de dag van stemming niet persoonlijk hun stem kunnen uitbrengen, bijvoorbeeld wegens ziekte of vakantie, kunnen iemand anders voor hen laten stemmen. Deze zogenaamde volmacht kan op twee manieren.

Vergadering centraal stembureau 12 oktober 2018 16.00 uur
De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 november 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt, ingevolge artikel I 2 van het Kiesbesluit bekend, dat dit bureau op vrijdag 12 oktober 2018 om 16.00, in de raadszaal...

 


Informatie voor politieke partijen

Op 21 november 2018 worden gemeenteraadsverkiezingen gehouden voor de nieuwe gemeente Molenlanden. Voor nieuwe en bestaande politieke partijen die mee willen doen aan deze gemeenteraadsverkiezingen is een brochure beschikbaar. In deze brochure krijgen de partijen onder meer informatie over de procedure voor het officieel registreren van nieuwe of bestaande politieke partijen, de kandidaatstelling en de wijze waarop de uitslag van de stemming bekend wordt gemaakt. Voor vragen over de verkiezingen kunt u contact opnemen met het secretariaat (mevrouw Belinda de Bok) van de projectgroep verkiezingen. Zij is als volgt te bereiken: e-mail: verkiezingen@jouwgemeente.nl of tel. 06 31 75 25 47.